Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας το 1ο τμήμα της Β΄ τάξης του Μπελλενείου Γυμνασίου επισκέφτηκε το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «Παραδοσιακό».
Στόχος της επίσκεψής μας ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να κατασκευάσουν ομοίωμα μιας παραγωγικής μονάδας και να συντάξουν την τεχνική έκθεση της ομαδικής τους εργασίας, η οποία θα συνοδεύει την τελική κατασκευή τους. Βασική επιδίωξη αποτέλεσε η ενημέρωση μαθητών και μαθητριών ως προς τους ρόλους που υφίστανται σε μια παραγωγική μονάδα, το ωρολόγιο πρόγραμμά της, τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που έχουν τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στην παραγωγική διαδικασία, τις δεξιότητες και ικανότητες που πρέπει να αναπτύξουν ως ενεργά μέλη μέσα στο κοινωνικό-πολιτιστικό σύνολο στο οποίο πρόκειται να ενταχθούν .
Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν επίδειξη της ζυμαρομηχανής από την υπεύθυνη της ζαχαροπλαστικής μονάδας καθώς και όλη την προετοιμασία έως το τελικό στάδιο παρασκευής μπισκότων. Εμπλούτισαν κατ΄αυτόν τον τρόπο τις γνώσεις τους και ταυτόχρονα εμπέδωσαν και απόλαυσαν τη διαδικασία παρασκευής χάρη στην αμεσότητα της βιωματικής μάθησης.
Ευχαριστούμε θερμά την επιχείρηση «Παραδοσιακό» για τη φιλοξενία, την ξενάγηση και την επίδειξη στον χώρο καθώς και τη Διεύθυνση του
Μπελλενείου Γυμνασίου που οργάνωσε και υλοποίησε την όμορφη αυτή εκπαιδευτική επίσκεψη.